Devacron.com

315 mhz receiver – transmitter(keyfob) kit connected to Arduino

Αν χρειαζεται σε καποιο απο τα arduino project σας να προσθεσετε τηλεχειρισμο αυτο πλεον γινεται πολυ ευκολα και αρκετα φθηνα. Αρκει μια επισκεψη στο ebay και με μολις 5-6 δολλαρια θα σας ερθει απο Κινα ενα μικρο κιτ το οποιο αποτελειται απο ενα χειριστηριο(πομπος) για τα κλειδια 4 κουμπιων και ενα μικρο κυκλωμα το οποιο ειναι ο δεκτης.

Το κυκλωμα του στηριζεται συνηθως στο ολοκληρωμενο SC2272. Αυτο βγαινει σε τρεις εκδοσεις. Την Μ4 οπου για οση ωρα κραταμε το κουμπι πατημενο το αντιστοιχο pin ειναι high, την Τ4 οπου ειναι σαν toggle διακοπτης δηλαδη αν πατησουμε το κουμπι μια φορα το Pin γινεται high και οταν το ξαναπατησουμε γινεται low και τελος την λιγοτερο διαδεδομενη L4 οπου αν πατησουμε το Α κουμπι το αντιστοιχο pin γινεται high αλλα οταν πατησουμε το Β τοτε το Α γινεται low και το B high. Εγω αγορασα την Μ4 γιατι θελω οσο κραταω πατημενο το κουμπι να δινω ταση σε ενα μοτερ.

Αυτα τα κιτ βγαινουν σε δυο εκδοσεις που πρακτικα δεν εχουν μεγαλη διαφορα. Η μια ειναι χρησιμοποιωντας 433mhz και η αλλη ειναι στα 315mhz. To ολοκληρωμενο του πομπου ειναι συνηθως το PT2272 και το εσωτερικο του ειναι ετσι:

H συνδεση του δεκτη στο arduino ειναι πολυ απλη αφου το μονο που εχουμε να κανουμε ειναι να του δωσουμε ταση 5V και γειωση καθως και το pin του arduino που θα γινεται high με το πατημα. Επειτα το θεωρουμε σαν διακοπτη και συνδεουμε αυτο που θελουμε να ελεγξουμε (led, rele,transistor κλπ). Η συνδεση ειναι οπως παρακατω απλα τη θεση του κουμπιου παιρνει το pin του δεκτη.

Το δικο μου κυκλωμα με συνδεδεμενο μονο το ενα κουμπι ειναι ετσι:

Ο κωδικας για το arduino ειναι παρα πολυ απλος.

const int buttonPin = 2;    
const int rfPin =  13; 
int buttonState = 0;

void setup() {
  pinMode(rfPin , OUTPUT);      
  pinMode(buttonPin, INPUT);     
}

void loop(){
  buttonState = digitalRead(buttonPin);
  if (buttonState == HIGH) {    
    digitalWrite(ledPin, HIGH);  
  } 
  else {
    digitalWrite(rfPin , LOW); 
  }
}

Και τελος ενα video απο το κυκλωμα μου σε χρηση.

Exit mobile version